Casa Anna Viñas
(L'Ametlla del Vallès - Vallès Oriental)

L'Ametlla del Vallès - Casa Anna Viñas

L'Ametlla del Vallès - Casa Anna Viñas (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Torregassa, 9
Entre les primeres cases d'estiueig de l'Ametlla hi hagué la Torre Grífols (enderrocada) i al seu costat la casa que va fer construir Anna Viñas, vídua de Lucas, amb els seus fills, propietaris d'una fàbrica de cordons de sabates. Una de les filles, Magdalena Lucas, es va casar amb el fill gran del doctor Grífols.

La casa va ser projectada l'any 1906 per Manuel J. Raspall. Queda enretirada de la línia del carrer pel jardí davanter. És un edifici plenament modernista, amb el característic coronament sinuós i els relleus florals envoltant les obertures.