Ajuntament i escoles
(L'Ametlla del Vallès - Vallès Oriental)

L'Ametlla del Vallès - Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2023)

L'Ametlla del Vallès - Ajuntament i escoles. Postal antiga

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Plaça de l'Ajuntament, 1
InterèsEspecial interès Interessant
Edifici construït entre els anys 1910 i 1913 per fer funcions de casa consistorial i escoles per a nens i nenes. Va ser projectat per l'arquitecte municipal, Manuel Joaquim Raspall. Les escoles ocupaven els cossos laterals, d'una sola planta, mentre que les dependències municipals s'allotjaven al cos central, obert amb un gran arc de mig punt tripartit amb dues columnes i coronat amb un rellotge de sol esgrafiat. El recurs ornamental dels esgrafiats, així com la combinació de materials (pedra, maó vist i ceràmica) són trets característics en l'obra de Raspall, així com el gran sòcol de pedra encintada que ocupa la part baixa de tot l'edifici. Va ser objecte de restauració l'any 1991.