Casa Francesc Farreras
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Balmes, 86 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Barcelona - Balmes, 86. Enteixinat

AutorJosé Pérez Terraza
Situació Balmes, 86-88
Són dues cases bessones annexes, construïdes per a Francesc Farreras l'any 1896. L'alçada dels portals permet l'aparició dels entresols i els semisoterranis, a banda i banda. Un dels edificis conserva la porta original de fusta. Com a elements més destacats cal esmentar la solució donada al coronament, amb una cornisa formada per un seguit d'arcs lligats i sostinguts amb columnes clàssiques, damunt de la qual hi ha la barana de pedra, i també la composició dels portals, amb tot un repertori de relleus centrats per la testa d'un animal fantàstic. El parament cec està decorat amb esgrafiats seriats.