Cal Gener (Les Peces)
(Albinyana - Baix Penedès)

Albinyana - Les Peces - Cal Gener

Albinyana - Les Peces - Cal Gener (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Les Peces. Carrer de la Plaça, 3
InterèsEspecial interès Interessant
Casal senyorial del segle XVI-XVII, molt modificat durant el segle XVIII. Té portal adovellat i un contrafort atalussat de pedra al seu costat. Les finestres i balcons són emmarcats de pedra, amb escuts a la llinda, on hi ha també les dates de 1698 i 1778. El més destacat són els magnífics esgrafiats del segle XVIII, restaurats el 1984 per Jaume Amat. Hi ha diversos dibuixos geomètrics i motius arquitectònics de tipus clàssic centrats per un rellotge de sol. També hi ha diferents figures humanes, Segons Manuel Bofarull les figures de l'esquerra representen a Joan Gener Romagosa amb la seva muller, Antònia Ivern, casats el 1755. A la dreta hi ha la figura d'un soldat, que s'ha identificat amb Antoni Gener Ferrer i, a l'altre extrem, un home amb una dalla.

A l'interior de la casa s'han descobert unes pintures de temàtica religiosa, molt malmeses, del segle XVIII-XIX. L'edifici ha estat acuradament restaurat com a casa-museu i actualment està dedicat al turisme rural.