Casa Dolors Orpí
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Mallorca, 190 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

Barcelona - Mallorca, 190 (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorJeroni F. Granell Manresa
Situació Mallorca, 190
Edifici projectat l'any 1912 i construït l'any següent. Dissenyat dins d'una concepció modernista, s'allunya dels cànons habituals d'aquest estil amb un plantejament molt original de l'eix central, on hi ha la caixa de l'escala, però que simula una obertura inexistent, substituïda per un mosaic, emfasitzada amb una ampliació del balcó, sostinguda amb unes enormes mènsules decorades.

Jeroni F. Granell Manresa (Barcelona, 1868 - 1931) és un dels arquitectes més desconeguts i alhora més originals del modernisme català. Pocs anys abans havia projectat i promogut les cases veïnes dels núm. 184-188