Casa Josep Poch
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Muntaner, 92 / València, 167

Barcelona - Muntaner, 92 / València, 167 (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorAntoni de Falguera Sivilla
Situació Muntaner, 92 / València, 167
Edifici en xamfrà, de planta baixa i sis pisos, obra molt representativa de l'etapa noucentista d'Antoni de Falguera (Barcelona, 1876 - 1947), un important arquitecte que es va iniciar amb el modernisme -amb obres tan destacades com el Conservatori de Música o la Casa de Lactància- però que va destacar, sobretot, en la restauració d'edificis medievals, com l'Ajuntament de Barcelona.

La casa es va alçar l'any 1927. La façana, no exempta d'un volgut monumentalisme, està dividida horitzontalment en tres nivells, la planta baixa, els cinc primers pisos, amb tribunes a les cantonades, i, separat per una falsa cornisa, el pis superior, que només té balcons al damunt de les tribunes del pis inferior. També el vestíbul palesa el mateix aire senyorial d'escola classicista.