Casa Estanislau Riu
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Aragó, 231

Barcelona - Aragó, 231 (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJosep Graner Prat
Situació Aragó, 231
Edifici entre mitgeres, de planta baixa i cinc pisos, construït entre els anys 1909 i 1910, amb plànols signats per Josep Graner Prat (Casserres, 1844 - 1928), un mestre d'obres força prolífic que es va moure entre l'eclecticisme i el modernisme, combinant sovint elements d'ambdós estils. Aquesta casa en podria ser un bon exemple, especialment la composició del coronament, amb pilastres acanalades i una rica ornamentació als respiralls, però amb la cornisa recta, impròpia del modernisme. El més ressenyable són les llosanes dels balcons, de planta poligonal, decorades amb esgrafiats florals, aquests sí, típicament modernistes.