Casa Tomàs Recolons
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Rosselló, 198

Barcelona - Rosselló, 198 (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Rosselló, 194-198 / Balmes, 129-129 bis
Edifici en xamfrà, dels anys 1910-1914. Projectat per Enric Sagnier, que s'allunya ja definitivament dels postulats modernistes per utilitzar un llenguatge classicista que prefigura el noucentisme. És un edifici senyorial, sobri, tret dels eixos cantoners on hi ha les tribunes arrodonides que relliguen totes les plantes, amb columnes de capitells florals. És només en aquests relleus, com els que engalanen la porta, on encara es fa sentir l'alè modernista.

Entre 1874 i 1910 aquí mateix hi hagué la casa de Salvador Piera, projectada per Emili Sala Cortés, una de les primeres aixecades al carrer Balmes.