Casa Esteve Parera (I)
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Aribau, 152 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Barcelona - Aribau, 152 (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorJosé Pérez Terraza
Situació Aribau, 152
Dels tres edificis annexos que va promoure Esteve Parera al carrer Aribau, aquest va ser el primer (1904-1905) i és, de fet, el més interessant. Presenta una façana simètrica, amb la porta de veïns a l'eix de simetria i balcons dobles a banda i banda en tots els pisos, tret del principal que té balcó corregut. L'acabat és d'estuc verdós decorat amb esgrafiats florals. Val la pena ressaltar detalls força originals, com el disseny de la porta o els respiralls, que semblen cares monstruoses. I també els barrots de les baranes dels balcons, amb el característic "cop de fuet". El projecte és de José Pérez Terraza.