Casa Ramon Pujadas
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Rosselló, 148 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Barcelona - Rosselló, 148 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJoaquim Villavecchia Dahlander
Situació Rosselló, 148
Projectat l'any 1924 per Joaquim Villavecchia Dahlander (Barcelona, 1887 - 1937), és un magnífic exponent de l'arquitectura noucentista que, als anys vint, havia substituït del tot el modernisme. La composició de la façana es pot considerar un exemple paradigmàtic d'aquest estil: simetria, equilibri, contenció ornamental, referències classicistes... i la presència d'esgrafiats florals sobre fons vermell. Està articulada verticalment en tres trams: la planta baixa i el primer pis separats dels pisos superiors per un balcó i una falsa cornisa, els tres pisos següents, que formen una unitat formal, i el pis superior, ressaltat amb balcons de llosanes arrodonides.