Església de Sant Isidor
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Urgell 176 (Església Sant Isidor)

Barcelona - Urgell 176 (Església Sant Isidor) (Foto: Anna Corcoll, 2022)

Barcelona - Urgell 176 (Església Sant Isidor) (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Urgell, 176-180
Edifici residencial de planta baixa i dos pisos que amaga una església parroquial. Va ser seu de la Unió Cooperativista Barcelonesa, inaugurada l'any 1931. L'any 1945 es va habilitar la planta baixa per convertir-la en església parroquial. L'any 1978 es va alçar un edifici de nova planta a l'interior de l'illa, a la qual només es pot accedir travessant el vestíbul de l'edifici.

L'any 2021, l’Arquebisbat de Barcelona i l’Hospital Clínic van arribar a un acord per convertir la parròquia de Sant Isidor en un centre de recerca sanitària. En aquest sentit, se cediran els terrenys que actualment ocupa l’església per construir-hi el Centre d’Innovació en Tecnologia Sanitària (CATI).