Fleca Balmes
(Barcelona | Esquerra Alta de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Balmes, Barcelona - Balmes, 156 (Fleca Balmes)

Barcelona - Balmes, Barcelona - Balmes, 156 (Fleca Balmes) (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusEstabliment comercial
Situació Balmes, 156
Fleca fundada per Manuel Crespo Miñana l'any 1908, quan encara circulava pel carrer el tren de Sarrià. Tres generacions després segueix regentada per la mateixa família. Ocupa els baixos de l'edifici modernista conegut com la casa Francesc Fargas. De l'exterior destaca el calaix superior, obra de joventut de l'esmaltadora Montserrat Mainar que exposa tot el cicle del pa, des de la sembra fins al forn. Va ser realitzat als anys 40 del segle XX. I també l'original rètol perpendicular a la façana, una estructura de ferro forjat que encercla un pa fet de resina.