Cases Antònia Ascaiturrieta
(Barcelona | Esquerra Alta de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Còrsega, 267-269

Barcelona - Còrsega, 267-269 (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJosep Masdeu Puigdemasa
Situació Còrsega, 269
Conjunt de dos edificis entre mitgeres, de planta baixa i cinc pisos, projectats els anys 1900 i 1901 per Josep Masdeu*. L'estètica es manté plenament fidel als esquemes eclèctics, sense cap concessió vers el modernisme que, d'altra banda, el mateix Masdeu havia conreat en tants altres edificis. De la composició es pot destacar la solució donada al pis superior, ressaltat amb un voladís de perfils triangulars, unes pilastres acanalades i un tractament més ornamentat de les sobrellindes. El parament llis està recobert amb esgrafiats seriats de formes florals. L'edifici del núm. 267 va ser objecte d'una lamentable remunta.

*Josep Masdeu Puigdemasa (Barcelona, 1852 - 1930) és un dels mestres d'obra més prolífics dl seu temps. Només comptant les modernistes, la base de dades de Valentí Pons té comptabilitzades 209 cases. S'ha de dir, tanmateix, que moltes d'elles poden haver estat projectades per altres arquitectes que, per raons diverses, no podien signar els plànols.