Casa Josep Huguet (I)
(Barcelona | Esquerra Alta de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Còrsega, 228 / Aribau, 141-147

Barcelona - Còrsega, 228 / Aribau, 141-147 (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorDomènec Sugranyes Gras
Situació Còrsega, 228 / Aribau, 141-147
Domènec Sugranyes Gras (Reus, 1878 - 1938), deixeble i col·laborador de Gaudí i continuador de les obres de la Sagrada Família a la mort d'aquest, va adoptar, a partir dels anys vint, l'estil noucentista. Aquest edifici, plenament incardinat en aquest estil, n'és un bon exemple. Va ser projectat l'any 1931. Hi veiem traces de l'arquitectura centreeuropea, especialment pel que fa a l'àtic, amb un acabat de pissarra i balconeres obertes a manera de mansardes. Dos llarguíssims balcons correguts, amb baranes de balustres, remarquen i delimiten el tram central de la casa. La porta està flanquejada per dues columnes de marbre amb capitells derivats del jònic les quals sostenen un entaulament coronat amb una petxina voltada de volutes. El tram superior està decorat amb esgrafiats.

A la mateixa època i per al mateix promotor, Sugranyes va projectar un altre edifici d'un estil semblant al xamfrà Londres-Muntaner.