Casa Sitjà - Maristany
(Barcelona | Esquerra Alta de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - París, 213. Plànol façana Diagonal. Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona

Barcelona - París, 213. Plànol façana París. Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació París, 213
De la desapareguda casa modernista promoguda per Francesc de P. Sitjà Coca els anys 1904-1906, que tenia façana a la Diagonal i al carrer París, només en resta aquesta darrera, si bé molt modificada l'any 1917 per Maria Sitjà de Maristany. Tant la casa com la reforma van ser projectades per Enric Sagnier. En aquesta actuació es va conservar intacta la planta baixa, amb les seves tres obertures de mig punt i els relleus ornamentals de temàtica vegetal. Al primer pis es va incorporar una tribuna poligonal, amb funcions de balcó al segon pis. El coronament va ser completament alterat. Es va eliminar la cornisa sinuosa típicament modernista substituïda per una mansarda amb terrassa.