Casa Josep Huguet (II)
(Barcelona | Esquerra Alta de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Londres, 88-90 / Muntaner, 193-195. Plànol  Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona

Barcelona - Londres, 88-90 / Muntaner, 193-195. Plànol Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona

AutorDomènec Sugranyes Gras
Situació Londres, 88-90 / Muntaner, 193-195
Domènec Sugranyes Gras (Reus, 1878 - Barcelona, 1938) va ser deixeble i col·laborador de Gaudí. Iniciat com a arquitecte modernista, a finals dels anys vint va adoptar plenament l'estil noucentista. Per a Josep Huguet va projectar dos grans edificis en segles xamfrans de l'Eixample, l'any 1931. Un al xamfrà Còrsega-Aribau i l'altre és aquest. De fet, es tracta de tres edificis que configuren una façana unitària. Com podem observar al projecte original i a la fotografia del Fons Ferran, tenia, al coronament de les cantonades, dos grans templets amb cúpules i cupulins els quals van ser escapçats per raons de seguretat als anys seixanta.

A la façana hi ha encastada una placa en memòria de Rómulo Gallegos, escriptor que va ser president de Veneçuela, el qual va viure en aquesta casa.