Casa Manuel Cañellas
(Barcelona | Esquerra Alta de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Enric Granados, 118 / París, 198 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Barcelona - Enric Granados, 118 / París, 198 - Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona

AutorFrancesc Ferriol Carreras
Situació Enric Granados, 118 / París, 198
Edifici en xamfrà, projectat l'any 1922. Presenta balcons correguts amb balustrades al primer pis i al cinquè. Les dues cantoneres estan plantejades amb finestres triforades i decoració esgrafiada. Per raons que desconeixem, el coronament no respon als plànols originals (adjunts) i hi manquen els frontons decorats amb relleus vegetals, substituïts per una balustrada contínua. Això li dona un aspecte d'obra inacabada i la fa perdre presència. El va projectar l'arquitecte Francesc Ferriol, ja allunyat de l'esperit modernista que caracteritza la major part de la seva obra.