Casa del carrer dels Arcs, 8
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Carrer dels Arcs, 8

Barcelona - Carrer dels Arcs, 8 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Carrer dels Arcs, 8 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Arcs, 8
Edifici d'època gòtica, probablement del segle XVI, amb façana -restaurada- de carreus regulars, que conserva un magnífic portal de mig punt adovellat. Els balcons degueren ser renovats durant el segle XVIII mentre que la galeria de solana, en gran part tapiada, va haver de ser refeta durant la restauració moderna. A l'interior, els terres són de mosaic hidràulic de començament del segle XX.

Va ser ocupat pels magatzems de drogueria Cendra i Caralt, i després per la fàbrica de joguines de fusta i articles d'esport Fills d'Isidre Baqué (que tenien un altre local al carrer de la Palla), després Vídua de Francesc J. Baqué. Pel que sembla, el negoci fou traspassat el 1936 a Lluís Banchs, que l'amplià a l'edifici del costat i el convertí en el "Palacio del Juguete", que tancà les portes el 2013 perquè no va poder fer front a l'augment del preu del lloguer. Els Banchs van continuar uns anys més al carrer dels Capellans, 3 (que originalment era part de la mateixa propietat), fins que van tancar definitivament¹.

¹Font: Octavià Alexandre