Edifici CAVISA
(Barcelona | Esquerra Alta de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Balmes, 166 (Foto: Anna Corcoll, 2023)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorRicard Ribas Seva
Situació Balmes, 166
Edifici projectat l'any 1934 per Ricard Ribas i Seva (Barcelona, 1907 - 2000) destacat arquitecte racionalista català, membre del GATCPAC, que es va haver d'exiliar a Sud-amèrica durant la guerra civil i no va tornar a Barcelona fins al 1952. Va ser promogut per CAVISA (Construcció, Alquiler y Venta de Inmuebles, S.A.) com a edifici d'habitatges de lloguer. La façana presenta el nivell de planta baixa acabat amb pedra artificial i el cos principal dels habitatges sobresortit i enrasat amb la terrassa de l'àtic, flanquejat per dues bandes verticals de maó vist. Les finestres són nues, sense cap emmarcament ni ornamentació, com és habitual en l'arquitectura racionalista.