Planimetria (Urgell, 286)
(Barcelona | Esquerra Alta de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Urgell, 286. Planimetria (Foto: Anna Corcoll, 2019)

TipusPintura mural urbana (grafit)
AutorJoan Vila Casas
Situació Urgell, 286
El pintor Joan Vila Casas -Vilacasas, de nom artístic- (Sabadell, 1920 – 2007), va evolucionar des d'un postimpressionisme inicial fins a l'abstracció geomètrica. A partir de 1957 va centrar-se en les denominades planimetries, configuracions lineals que simulen mapes i que li donaran fama internacional.

A l'edifici Quinta Avenida, promogut per Lluís Marsà (La Llave de Oro) va realitzar una d'aquestes obres, l'any 1968. Al vestíbul nomenat Central Park (286), podem veure una planimetria colorista sobre el mosaic lateral i també en baix relleu sense acolorir en el cos central que actua de fals sostre.