Església de Maria Mitjancera de Totes les Gràcies
(Barcelona | Escola Industrial - Barcelonès)

Barcelona - Església de Maria Mitjancera

Barcelona - Església de Maria Mitjancera (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorLluís Riudor Gorgas
Situació Entença, 198-200
La parròquia va ser erigida l'any 1936, però l'església no es va començar a construir fins després de la guerra, entre 1943 i 1944, tot i que no es va enllestir fins als anys seixanta. Es va edificar damunt d'un terreny cedit pel senyor Torrents. Va ser ell qui va demanar que la nova parròquia estigués sota l'advocació de Maria Mitjancera de totes les Gràcies. L'actual Capella del Santíssim es va edificar en part dels terrenys de l'antiga Escola Parroquial de Maria Mitjancera, l'any 2000.

El temple és de planta basilical, d'una sola nau amb capelles laterals a manera de nínxols. Contrasta fortament amb l'interior l'actual façana, construïda l'any 1996.