Rectoria Vella
(Tagamanent - Vallès Oriental)

Tagamanent - Rectoria Vella (Foto: Albert Esteves, 2023)

Tagamanent - Rectoria Vella i capella

Tagamanent - Rectoria Vella i capella (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Camí Antic de Vic. Crtra. c-17, km 36
No hi ha gaire documentació sobre aquesta casa, segurament construïda al segle XVIII. L'any 1815, en un document de venda, s'esmenta el mas Prat o Rectoria Vella que agronta per totas parts ab honords del dit meu mas Prat...dita pessa de terra ab tot lo meu mas Prat en alou directe i domini de la Rectoria de la parroquial Iglesia de dita Santa Maria de Tagamanent. La casa aprofita el desnivell natural del terreny i, al costat del riu, assoleix una alçada de tres pisos. Adossada a la casa hi ha una capella. Es conserven les dues portes, la de la casa i la de la capella, emmarcades amb carreus de pedra rogenca.