Can Pereres del Pla
(Tagamanent - Vallès Oriental)

Tagamanent - Can Pereres del Pla

Tagamanent - Can Pereres del Pla (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol (reforma) (atrib.)
Situació Crtra. C-17, km. 35, al costat del Figaró
Masia monumental situada als peus de la carretera de Vic, a tocar del Figaró però ja dins del terme de Tagamanent. L'edifici actual, de grans dimensions, és una construcció de 1893 que es va fer al costat de la masia antiga, situada a un nivell més baix i aprofitada com a corral. Té planta rectangular, amb una façana principal que aboca a una terrassa enjardinada, flanquejada per dues torres cantoneres que es coronen amb uns parallamps de ferro forjat de formes modernistes. Aquesta façana presenta les obertures dels pisos superiors agrupades en grups de tres configurant una imatge que recorda les llotges italianes.

Se li han atribuït a Raspall tant la reforma de la façana com el projecte del pavelló de l'hort, el portal i la tanca (1910)*.

*Diversos autors: M. J. Raspall arquitecte (1877-1937). Fundació La Caixa, 1997