La Llobeta
(Aiguafreda - Vallès Oriental)

Aiguafreda - La Llobeta

Aiguafreda - La Llobeta (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Llobeta, 24
Tot i que l'aspecte de la casa no ho deixa entreveure, es tracta d'una antiga masia d'origen medieval. El mas de la Llobeta és esmentat als fogatges del segle XV. Al segle XIX, quan va adquirir la seva fesomia actual era propietat de la família Pi, després de la venda, l'any 1848, per part de Benet Llobeta a Ramon Pi. El conjunt està format per dos volums perpendiculars que configuren un pati interior obert. El més gran consta de planta baixa, pis i golfes. La porta principal és de mig punt, però, a la façana lateral, hi ha una altra porta a l'alçada del pis, accessible mitjançant una escala adossada. Les obertures d'aquesta façana tenen guardapols rectilinis. El segon edifici té menor alçada i està coronat amb un petit capcer semicircular.