Can Fontdevila (Can Calixto)
(Aiguafreda - Vallès Oriental)

Aiguafreda - Can Fontdevila

Aiguafreda - Can Fontdevila (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJosep Graner Prat
Situació Sant Ramon, 1
Calixto Fontdevila Colom va fer-se construir aquesta torre, a l'entrada del poble, l'any 1923, després d'haver viscut uns anys en una casa del carrer del Pont. Es tracta d'un exemplar de casa unifamiliar amb jardí d'un estil a cavall entre el modernisme tardà i el noucentisme. La façana principal, força oculta pels pins, presenta una ampla terrassa que serveix de porxo, sostinguda amb columnes helicoidals de maó vist. El coronament és un frontis de grans dimensions amb la cornisa sinuosa. Emmarcant les obertures hi ha uns esgrafiats de color blau.