Bancs del Passeig Marítim
(Sitges | Terramar - Vinyet - Santa Bàrbara - Garraf)

Sitges - Banc del Passeig Marítim (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusElement singular
AutorJosep Artigas Vila
Situació Pg. Marítim
El Passeig Marítim constitueix l'eix emblemàtic de la ciutat-jardí Terramar projectada l'any 1918 per l'arquitecte municipal Josep M. Martino. Es va construir en diverses fases, a partir de l'any 1925. Es va inaugurar el 1926, encara sense pavimentar, amb el nom d'avinguda del Turisme. Va ser l'any següent que es van instal·lar els bancs de pedra artificial, originalment bancs anunciadors de doble seient, on s'anunciaven diverses empreses i botigues, realitzats al taller de Josep Artigas. Modificats posteriorment, encara conserven les rajoles vidriades de diferents colors i múltiples combinacions i constitueixen una de les fites més característiques del barri de Terramar.