Casa Sors
(Centelles - Osona)

Centelles - Casa Sors

Centelles - Casa Sors (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Plaça Major, 12
Enric de Centelles, germà del baró Guillem Ramon II, va voler fer-se el seu palau a la plaça Major cap a l'any 1541, quan va contractar els mestres de cases francesos Benet Soler i Pere Jordi per obrar cinc portals i sis finestres el primer i un portal "a la romana" el segon. Pel que sembla, el palau no es va arribar a fer i, a la mort d'Enric, només hi havia al solar unes construccions inacabades. Aquestes cases van ser cedides pels comtes de Centelles a Jaume Sorts, l'any 1663 i en una d'elles s'hi va establir la notaria.

La casa consta de planta baixa, dos pisos i una galeria, sobreafegida en època posterior. La façana actual és fruit de diverses reformes, la més important probablement al segle XVIII, època a la qual pertanyen la porta i les llindes de les finestres més grans. La porta, de punt rodó, està flanquejada amb pilastres acanalades i presidida per un entaulament amb volutes, cintes i un escut molt desgastat.