Casa Pratmarsó (Can Xicorrei)
(Centelles - Osona)

Centelles - Casa Pratmarsó (Can Xicorrei)

Centelles - Casa Pratmarsó (Can Xicorrei) (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Plaça Mossèn Xandri, 5
Gran casal construït l'any 1881 al solar on hi havia hagut diverses cases de cos, de domini de l'església, heretades per la família Pratmarsó. La casa, que descriu un colze per resseguir el carrer, consta de planta baixa i dos pisos amb coberta de teula àrab a dues aigües. A la planta baixa hi ha dos portals emmarcats amb pedra, un d'ells amb la data de 1881 inscrita. La resta d'obertures d'aquesta planta són finestrals amb reixes de ferro forjat. A la primera planta hi ha balcons i finestres balconeres i, a la planta superior, finestres més petites amb ampits sobresortits. En un dels laterals hi ha sobreafegida una tribuna poligonal i, a la part posterior, una galeria porticada a dos nivells.

L'any 1927, l'arquitecte Manuel J. Raspall va fer una ampliació de la casa i una reforma dels jardins.