Casa Bernat Iuyol
(Centelles - Osona)

Centelles - Casa Bernat Iuyol

Centelles - Casa Bernat Iuyol (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Sant Antoni, 1
El carrer Sant Antoni rep el nom d'un antic portal de la muralla obert al camí que venia de Sant Antoni de les Codines i el Congost. Es va construir al segle XVI i d'aquella època és aquesta casa, construïda l'any 1574. És un edifici en cantonada, de planta baixa pis i golfes. La restauració moderna ha deixat visibles els carreus de la cantonera, fins a l'alçada del primer pis. Conserva una finestra emmarcada amb pedra, amb l'ampit motllurat i sobresortit. Però el més interessant és el portal de mig punt, format per 11 dovelles. A la del mig hi ha un escut amb les lletres en relleu on es pot veure el monograma de Crist (IHS), el nom de Barnat Iuiol i la data de 1574. A sota hi ha una roseta.