Marçó de Dalt (Can Cases)
(Centelles - Osona)

Centelles - Can Marçó de Dalt

Centelles - Can Marçó de Dalt (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Galejadors, s/n
Masia actualment absorbida pel desenvolupament urbà, però que antigament estava situada entre camps. Segons la llinda de la finestra central, va ser construïda per Francesc Pratmarsó l'any 1738. La casa consta de planta baixa i dos pisos, amb teulada a dues aigües, el carener de la qual és paral·lel a la façana, i portal adovellat de punt rodó. Davant de la casa hi ha un pou amb bassa.

A l'inventari post mortem dels béns de Martí Pratmarsó Serra (mort l'any 1768) s'esmenten les masies del Marçó de Dalt i el de Baix, aquest darrer descrit com "una casa molt vella". La primera era habitada per Anton Casas, paraire, que n'havia adquirit una part l'any 1755. El cognom Pratmarsó és fruit de la unió dels cognoms Prat i Marsó, a començament del segle XVII.