Capella de Sant Antoni de Codines
(Centelles - Osona)

Centelles - Capella de Sant Antoni de Codines

Centelles - Capella de Sant Antoni de Codines (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Av. Molí de la Llavina, 21
Capella situada originalment als peus de l'antic camí ral, traslladada al seu indret actual l'any 1990, quan es va veure afectada per l'ampliació de la carretera N-152. Ja als anys setanta va haver de ser escurçada. Està documentada des de l'any 1291 i tenia al seu costat un hospital, fundat per Gilabert de Centelles al segle XIV, desaparegut amb les obres de la carretera.

És un edifici de nau única, amb capçalera rectangular, fet amb maçoneria de pedra irregular i carreus a les cantoneres. A l'eix central hi ha la porta de mig punt, adovellada i una finestra, del mateix tipus, oberta en època moderna. Al capdamunt hi ha un senzill campanar d'espadanya. Es pot considerar una obra de transició del romànic al gòtic.