Casa de la Vila
(Centelles - Osona)

Centelles - Casa de la Vila

Centelles - Casa de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJeroni Martorell (reforma)
Situació Nou, 15
A la torre del portal Nou, l'únic que ha arribat als nostres dies, hi havia un pis elevat amb una sala on, fins a la fi del segle XIX, s'hi reunia el consell municipal. Quan una part dels veïns volien derruir el portal perquè dificultava el pas dels carros, la Diputació de Barcelona va aturar l'enderroc i el seu arquitecte, Jeroni Martorell, va redactar un projecte de restauració que incloïa l'adquisició de la casa annexa, la qual va ser transformada en Casa de la Vila, l'any 1928. A l'interior es va construir una escala nova que permetia l'accés a la torre des de l'interior i que va permetre eliminar una antiga escala exterior. Va ser decorada amb arrambadors de ceràmica i vitralls a les finestres. L'edifici va ser restaurat els anys 1987-88.