Antic hospital
(Centelles - Osona)

Centelles - Antic hospital

Centelles - Antic hospital (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Hospital, 11-13
L'hospital de Centelles va ser fundat al segle XVII, però no va ser fins a començament del XVIII que es va construir l'edifici de l'antic carrer Bonaire, ara carrer de l'Hospital. Està documentat des de l'any 1707. De l'edifici antic, que comptava amb capella pròpia, en resten alguns elements de la façana, entre ells el portal adovellat, on destaca un escut amb la figura d'un sant portant una creu.

L'any 1859 es van fer càrrec de l'hospital les germanes carmelitanes, que van aprofitar per obrir una escola de nenes, inaugurada l'any 1861. Llavors es va fer una primera ampliació i una segona l'any 1903. Van haver de marxar l'any 1936 i, un cop acabada la guerra civil, l'escola va passar a mans de les Germanes Missioneres dels Sagrats Cors. Des de 2022 se'n fa càrrec la Fundació Vedruna.