El Cerdà de la Garga
(Centelles - Osona)

Centelles - Mas Cerdà

Centelles - Mas Cerdà (Foto: Graciel·la Vidal, 2010)

Centelles - El Cerdà. Aplec de gent ballant sardanes al Pla de la Garga

Centelles - El Cerdà. Aplec de gent ballant sardanes al Pla de la Garga (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1922)

Centelles - El Cerdà de la Garga

Centelles - El Cerdà de la Garga (Foto: Estudi de la masia catalana -Arxiu Centre Excursionista de Catalunya-, c1890-1927)

Centelles - El Cerdà. Croquis

Centelles - El Cerdà. Croquis (Foto: Estudi de la masia catalana -Arxiu Centre Excursionista de Catalunya-, c1890-1927)

Situació Trencall crtra. 1413, a 3,5 km
Masia documentada des de l'any 1160. L'edifici actual, de planta baixa i dos pisos, ampliat amb altres edificis annexos formant un pati, és del segle XVI. Les ampliacions es va dur a terme durant els segles XVIII i XIX. A la porta principal hi ha la data de 1773.

En aquesta casa hi va néixer l'urbanista Ildefons Cerdà, l'any 1815. Quan, l'any 1890, va passar a mans del duc de Solferino, es van eliminar les dues finestres gòtic-renaixentistes que hi havia al primer pis.