Mas i molí del Rossell
(Centelles - Osona)

Centelles - El Rossell

Centelles - El Rossell (Foto: Ajuntament de Centelles)

Centelles - Molí del Rossell

Centelles - Molí del Rossell (Foto: Agents Rurals -invarquit.gencat.cat-, 2011)

Centelles - El Rossell (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1931)

Centelles - El Rossell (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1930)

Situació Camí de Centelles
El mas és esmentat en el testament de la vescomtessa Engúncia l'any 1038. Pertanyia al monestir de l'Estany fins que, l'any 1364, va passar a mans del baró de Centelles. L'edifici actual va ser construït al segle XVI. A la porta, adovellada, hi ha inscrita la data de 1572 i el nom Rossell. De l'edifici destaca la torre, ben conservada. Prop de la casa hi ha un antic molí, en estat ruïnós.