Can Cuc de la Muntanya
(Cànoves i Samalús - Vallès Oriental)

Cànoves i Samalús - Can Cuc de la Muntanya

Cànoves i Samalús - Can Cuc de la Muntanya (Foto: Àlex, 2012)

Cànoves i Samalús - Can Cuc de la Muntanya (Foto: Carme Comas -calaix.gencat.cat-, 1986)

Situació Veïnat de Sant Salvador de Terrades
El cognom Cuch està documentat a Cànoves al fogatge de l'any 1553 però, segons consta a l'arxiu parroquial, la casa ja existia al segle XIV, sense descartar que pugui tenir un origen encara més antic. Per les dates gravades a les llindes (1711 a la porta i 1726 en una finestra), es pot deduir que l'edifici actual va ser refet al primer terç del segle XVIII. És una masia de tipologia clàssica, de planta baixa, pis i golfes, amb teulada a dues aigües, portal adovellat de mig punt i finestres emmarcades amb pedra amb ampits sobresortits.

A començament del segle XX, la família es va traslladar al poble de Cànoves i la masia va quedar a càrrec de masovers. L'any 2011 va ser habilitat com a hotel-restaurant.