Can Ribes
(Cànoves i Samalús - Vallès Oriental)

Cànoves i Samalús - Can Ribes (Foto: Albert Esteves, 2023)

Cànoves i Samalús - Can Ribes -

Cànoves i Samalús - Can Ribes - (Foto: Carme Comas -calaix.gencat.cat-, 1986)

Situació Crtra. BP-5107, km 41,6
Masia documentada als fogatges de 1497 i 1553, quan era habitada per Pere Riba, vinculada al molí que està situat al seu costat. Atesa la tipologia de les finestres d'arc conopial que llueixen tots dos edificis, devien ser reformats o refets al segle XVI. La masia mostra actualment una estructura complexa, a causa de les ampliacions realitzades al llarg dels segles. La que és ara façana principal, d'època moderna, dona a la carretera, mentre que l'antiga queda al lateral, amagada entre la vegetació. Aquesta conserva, a més de la finestra lobulada de tradició gòtica, el portal adovellat i una finestra de llinda monolítica motllurada, amb un escut al centre.