Molí d'en Ribes
(Cànoves i Samalús - Vallès Oriental)

Cànoves i Samalús - Molí d'en Ribes

Cànoves i Samalús - Molí d'en Ribes (Foto: Amador Alvarez Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2007)

Cànoves i Samalús - Molí d'en Ribes (Foto: Frederic Bordas -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1904)

Cànoves i Samalús - Molí d'en Ribes. Postal antiga

TipusMolí
Situació Crtra. de Sant Llorenç, km 41,6
Adossat actualment a una casa moderna, el molí d'en Ribes va ser construït o reformat al segle XVI, si ens atenim a la tipologia de la finestra antiga conservada. És una finestra d'arc conopial lobulada, de tradició gòtica. De les instal·lacions hidràuliques del molí no en resta gairebé res.

El lloc devia ser habitat des d'època preromana donat que, a prop, es va trobar el denominat tresor de Cànoves, format per 41 monedes ibèriques.