Can Bot i capella de la Mare de Déu del Carme
(Cànoves i Samalús - Vallès Oriental)

Cànoves i Samalús - Can Bot

Cànoves i Samalús - Can Bot (Foto: Carme Comas -calaix.gencat.cat-, 1986)

Cànoves i Samalús - Can Bot (Foto: Amador Alvarez Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2015)

Cànoves i Samalús - Can Bot. Capella de la M. de D. del Carme

Cànoves i Samalús - Can Bot. Capella de la M. de D. del Carme (Foto: Carme Comas -calaix.gencat.cat-, 1986)

Situació Crtra. BP-5107, km 38,3
Masia documentada als fogatges de 1497 i 1553. L'edifici actual, tanmateix, és fruit d'una reforma del segle XVIII, tal com ho testimonia la data inscrita a la llinda, 1701. No ens ha d'enganyar la finestra de les golfes, típica del segle XVI, procedent d'una construcció més antiga. L'any 1910, la casa va ser adquirida per la família Batista i Roca.

Al costat de la casa hi ha una capella, dedicada a la Mare de Déu del Carme, construïda al segle XIX en estil historicista.