Can Flaquer
(Cànoves i Samalús - Vallès Oriental)

Cànoves i Samalús - Can Flaquer (Foto: Albert Esteves, 2023)

Cànoves i Samalús - Can Flaquer (Foto: Carme Comas -calaix.gencat.cat-, 1986)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol (jardí)
Situació Crtra. BP-5107, km 37,5
El cognom Flaquer està documentat a Samalús des de 1357, tot i que no apareix als fogatges dels segles XV i XVI. La masia actual és de difícil datació donades les diverses reformes que s'hi han anat produint. Té un cos principal de tipologia clàssica, amb tres crugies, la central més alta, on hi ha les golfes. A la finestra central del primer pis hi ha inscrita la data de 1830 i el nom del propietari, Francisco Flaquer.

Té un gran jardí, amb terrasses, balustrades i pèrgoles, projectat per Manuel Joaquim Raspall, de l'any 1912. D'aquella època és també el portal exterior, amb relleus que representen els corns de l'abundància i un medalló central amb el nom de la casa.