Can Parera
(Cànoves i Samalús - Vallès Oriental)

Cànoves i Samalús - Can Parera Nou. Detall

Cànoves i Samalús - Can Parera Vell

Cànoves i Samalús - Can Parera Vell (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Crtra. BP-5107, km 37,5
Hi ha dues masies properes conegudes amb el nom de Can Parera. Sabem que aquest mas és esmentat al fogatge de Samalús de l'any 1553, tot i que desconeixem a quin dels dos es refereix. La casa que es coneix com a Can Parera Nou mostra a la façana dues finestres d'arc conopial, habituals al segle XVI, que no sabem si són originals de la casa o procedents d'un edifici més antic. Una d'elles presenta unes curioses figures humanes als brancals.

Pel que fa a Can Parera Vell, contràriament al que es desprèn del nom, és un edifici d'aspecte molt més modern, amb un cos rectangular afegit a la banda de llevant, obert en bona part amb un seguit de finestres de mig punt a manera de galeria.