Hotel Terramar
(Sitges | Terramar - Vinyet - Santa Bàrbara - Garraf)

Sitges - Hotel Terramar

Sitges - Hotel Terramar (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sitges - Hotel Terramar - Carles Fargas

Sitges - Hotel Terramar - Carles Fargas (Foto: Carles Fargas -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c1931)

Sitges - Hotel Terramar. Postal antiga

Sitges - Hotel Terramar (Foto: Família Cuyàs. Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, c1960/70)

TipusHotels i hostals
AutorDaniel Isern Pascual (reforma 2018)
Situació Pg. Marítim, 80
L'evolució formal d'aquest antic hotel, inaugurat l'any 1933, transcorre paral·lela a l'evolució del turisme al nostre país. Dissenyat originalment per Josep M. Martino com a hotel de luxe, a l'estil dels grans hotels europeus de l'època. Als anys seixanta, el boom del turisme de masses suposa construir un seguit de balcons i terrasses a la façana principal fins a arribar a recobrir tot l'edifici antic. Finalment, l'any 2018, va ser objecte d'una reforma integral, dirigida per l'arquitecte Daniel Isern, que ha aconseguit dotar-lo d'un aspecte innovador que emfasitza la seva forma de zigurat i alleugereix la seva rotunda volumetria. L'interiorisme és de Lagranja Design.