Església. Retaule de la Verge dels Dolors
(Sitges | La Vila Vella - Garraf)

Sitges - Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Retaule de la Verge dels Dolors

Sitges - Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Retaule de la Verge dels Dolors (Foto: José Aguado, 2020)

AutorJoan Roig (retaule) / Pere Jou (imatge)
Situació Interior de l'església parroquial
El retaule de la capella dels Dolors va ser encarregat a l'escultor Joan Roig, l'any 1699 i es va enllestir el 1701. L'any 1936 va ser destruïda la imatge original de la Verge dels Dolors i va ser substituïda per una Pietat, obra de Pere Jou, l'any 1948. El retaule consta de tres carrers. En un dels laterals es representen les escenes de l'anunci de Simeó i de Jesús trobat al Temple, i en l'altre la fugida a Egipte i Jesús cap al Calvari. A l'àtic hi ha la imatge de Sant Francesc de Paula i dues escenes de la seva vida. Els carrers estan separats per columnes salomòniques.