Església de Sant Vicenç. Restes romàniques
(Vallromanes - Vallès Oriental)

Vallromanes - Església de Sant Vicenç. Restes romàniques

Vallromanes - Església de Sant Vicenç. Restes romàniques (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Plaça de l'Església
L'origen del nom de Vallromanes prové, probablement, del llatí Vallis Romanorum i és a partir del segle XVI que adquireix la grafia actual. El domus de Sant Vicenç és esmentat l'any 970, però l'església no apareix documentada fins al 1157, en un document de Pere de Montornès, senyor del castell. L'església actual va ser profundament reformada l'any 1908. Conserva, tanmateix, vestigis de l'edifici romànic, el més important l'absis, transformat en capella lateral en la reforma moderna. Està bastit amb pedres sense treballar, disposades irregularment, lligades amb morter de calç, i té una finestra de doble esqueixada. També podria ser d'aquella època la part inferior del campanar.