Església de Sant Vicenç
(Vallromanes - Vallès Oriental)

Vallromanes - Església de Sant Vicenç. Campanar

Vallromanes - Església de Sant Vicenç. Campanar (Foto: Albert Esteves, 2023)

Vallromanes - Església de Sant Vicenç. Rellotge de sol

Vallromanes - Església de Sant Vicenç. Rellotge de sol (Foto: Albert Esteves, 2023)

Vallromanes - Església de Sant Vicenç (Foto: Frederic Flos -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1923)

Vallromanes - Església de Sant Vicenç (Foto: Joan Estorch -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1921-36)

Vallromanes - Església de Sant Vicenç (Foto: Jordi Contijoch -calaix.gencat.cat-, 2011)

Vallromanes - Església de Sant Vicenç. Postal antiga

AutorJosep M. Pericas Morros (reforma)
Situació Plaça de l'Església
L'església de Sant Vicenç té origen romànic. D'aquella època només conserva l'antic absis, convertit en capella lateral en la reforma moderna, i la base del campanar. Posteriorment, va ser reformada en diverses ocasions, entre els anys 1629-1630 i de nou entre 1765 i 1802. La darrera reforma, que li va atorgar la seva fesomia actual, és de l'any 1908, dirigida per l'arquitecte Josep M. Pericas. A la façana blanca, destaca la pedra vermella que perfila les obertures. La finestra a la gòtica és un element rar en l'obra de l'arquitecte. Malmesa durant l'any 1936, va ser restaurada de nou acabada la guerra.