Torre Tavernera
(Vallromanes - Vallès Oriental)

Vallromanes - Torre Tavernera

Vallromanes - Torre Tavernera (Foto: Albert Esteves, 2023)

Vallromanes - Torre Tavernera (Foto: Jaume Biosca -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1921)

Vallromanes - Torre Tavernera. Postal antiga

Situació Club de Golf Vallromanes
InterèsEspecial interès Interessant
Antiga masia fortificada que va assolir el seu aspecte actual l'any 1718, quan va ser completament reformada per Oleguer d'Ardena Taverner i Montornès, comte de Darnius. En la construcció es van respectar les restes del Castellvell (vegeu enllaç), un antic castell o mas fortificat, amb la seva torre de defensa que encara es pot veure a la part posterior de la masia. Aquesta té planta rectangular i estructura simètrica, en planta baixa i dos pisos. A un dels costats hi ha un cos transversal annex, més baix, construït en època posterior. De la façana podem destacar els escuts nobiliaris de pedra dels cognoms Taverner, Montornès i Armengol així com dos medallons amb una llegenda al·lusiva a la reforma de la casa i de la capella situada al seu costat. Són especialment remarcables els sis plafons que representen els membres de la família, tractats en fitxa independent.