Torre Tavernera. Plafons ceràmics
(Vallromanes - Vallès Oriental)

Vallromanes - Torre Tavernera. Façana amb els sis plafons

Vallromanes - Torre Tavernera. Façana amb els sis plafons (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusElement singular
Situació Club de Golf Vallromanes
A la façana principal de la Torre Tavernera, reedificada l'any 1718 per Oleguer d'Ardena Taverner i Montornès, comte de Darnius, es conserven 6 plafons fets amb rajoles de ceràmica, dedicats als diversos membres de la família propietària. Són d'estil Lluís XIV i tenen una mida de 2,60 per 1,50. Per la numeració sembla que n'hi havia hagut més, almenys una vintena. Els que resten representen Jeroni de Montornès, Guillem de Montornès, Pere de Montornès, Jeroni de Montornès abans Armengol, Isabel Joana de Montornès i Miquel Joan de Taverner i de Montornès, net del darrer Jeroni.