Plaça del Pi
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Plaça del Pi

Barcelona - Plaça del Pi (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Plaça del Pi (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Plaça del Pi
InterèsEspecial interès Interessant
La plaça del Pi, igual que les contigües places de Sant Josep Oriol i la placeta del Pi, corresponen als antics fossars de la parròquia. El seu nom sembla derivar d'un pi existent en aquest indret des de molt antic. El que es pot contemplar actualment va ser plantat el 1985. La plaça, urbanitzada a principis del segle XIX, té planta rectangular i configura un espai harmònic i de gran interès arquitectònic, emfasitzat per la façana de l'església de Santa Maria del Pi i un conjunt molt notable d'edificis de diferents èpoques. Els dies festius ocupa la plaça un popular mercat de productes tradicionals.