Can Roig
(Gualba - Vallès Oriental)

Gualba - Can Roig (Foto: Albert Esteves, 2023)

Gualba - Can Roig

Gualba - Can Roig

Gualba - Can Roig

Gualba - Can Roig (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1929)

Situació Martí Joan de Gualba
Masia documentada des de l'any 1265 i esmentada als fogatges de 1495, 1515 i 1553. Ja en aquella època era propietat de la família Roig, després que el monestir de Sant Cugat la cedís a Josep Roig, després d'haver quedat abandonada a causa de la pesta. L'edifici actual, fruit de les reformes dutes a terme als segles XVI o XVII, forma un volum de planta trapezoidal cobert amb teulada a dues aigües. Les portes i finestres són de llinda recta, monolítica. Les finestres tenen ampits sobresortits.