Can Cambó Vell
(Gualba - Vallès Oriental)

Gualba - Can Cambó Vell (Foto: Albert Esteves, 2023)

Gualba - Can Cambó Vell (Foto: Natàlia Barenys -calaix.gencat.cat-, 1993)

AutorJosep Danés Torras
Situació Crtra. de Sant Celoni
Antiga masia refeta totalment entre 1942 i 1944, inicialment com a casa d'estiueig del doctor Torras Juvinyà i habilitada posteriorment com a restaurant i centre social del camp de golf annex. És un edifici de grans dimensions, plantejat com un antic palau rural renaixentista, a l'estil dels grans masos del segle XVI, amb un gran portal adovellat, finestres de pedra amb trencaaigües goticista, galeria al pis superior i torre lateral. Va ser projectat per Josep Danés i Torras, un dels més importants estudiosos de la masia catalana tradicional.

La masia, amb el nom de Cambó, ja apareix documentada al fogatge de l'any 1497. L'any 1515 era propietat de Francesc Cambó.